fredag 3 oktober 2008

Ut i omgivningen


Snowqualmie Falls

Seattle må vara regnigt (det har som tur var inte börjat än, är fortfarande kring 18 grader på dagarna) och ligga långt uppe i väst, men det finns massvis med trevliga utflyktsmål på nära avstånd. Det finns gott om berg, skog, öppnare områden och vatten. Det är en fördel, för att inte säga nödvändighet, att ha bil då USA som känt är ett land konstruerat för en bekväm samt fettrik och sockerberikad livsstil. I lördags packade vi in oss i Emmas kompis Neles bil och drog söderut några svenska mil till Snowqualmie Falls. Nele är också utbytesstudent på Seattle University under hösten. Bilens besättning innehöll även en till europé i form av Neles landsman och tillike kursare Chris.


Cirka en kvarts promenad ner från den bergiga och delvis slingande vägen innan vi kom fram vattenfallet.


Ingen sheriff i närheten så.


Skön picknick vid Snowqualmie Falls.




Snowqualmie Falls.


Nele posar med sin D70s vid några rediga om än lätt överblommade solrosor.


Chris från Tyskland, körde genomgående låg profil under dagen.


Härligt amerikansk farm utanför Snowqualmie, såldes pumpor, majskolvar, zucchinis och annat gott.


Sömnig stämning.


Allt är ju som bekant större här.




Mkt amerikanskt och pittoreskt litet samhälle.


The American sports car of today (?).


Det är relativt Porschetätt i Seattle, och överraskande många gamla 356or. Den här snygga kupén stod utanför vårt pizzahak, Donatellos, mitt över gatan. Men fyra avgasrör och bagageräcke...?

1 kommentar:

s sa...

Jättekul att läsa bloggen och att du orkar ladda upp så många bilder, ni verkar ha det grymt, forsätt så! Många kramar till dig och emma /Sofia