tisdag 30 september 2008

Broadway och Capitol Hill - med hög hipp och tillhörande bögfaktor


Broadway, stor gata som går genom sköna indiekvarteret Capitol Hill i Seattle.

Utan alltför stor erfarenhet av hela Seattle vågar jag (och en rad turistböcker) påstå att delen av långa gatan Broadway bjuder på några av de bästa häng-möjligheterna istan. Stadsdelen är motsatsen mot typiskt storstadsamerikanska Downtown med sina skyskrapor och bjuder på små lustiga affärer och utefik tillsammans med flera klädaffärer som har, enligt svenska mått, snygga kläder (men säckiga collegetröjor och flipflops dominerar inte oväntat majoriteten av studenterna på Seattle University, snarast typiskt för hela västkusten). Stil och framtoning på nästan vart tredje person man möter på gatan visar prov på områdets täta gaykultur.


Emma på ett av alla mysiga utefik längs Broadway.


Notera Seattles signum i slutet av gatan, Space Needle.


Potentiellt framtida boende om man nu får för sig att jobba i Seattle - ett lite lugnare område i Capitol Hill med lummiga alléer och inte så amerikanskt exemplariskt perfekta och opersonliga villor som på så många andra ställen.


Capitol Hill.


Bäst shopping!


Blev ganska nöjd när jag såg en kille köra med scarf i min franskklass. "Jaha, men då kan man ha det här utan att klassas som homo kanske..." tänkte jag. Samma kväll meddelade han att han var gay... Ironiskt, haha
.

Inga kommentarer: