tisdag 2 september 2008

Bloggpremiär så här innan avresan

Dags för ännu en upplaga virtuell dagbok där författaren avser att sprida sina tankar och erfarenheter. De positivt inställda hävdar att bloggväsendet, industrin eller den institutionella inrättningen om man så vill, bidrar till ett stärkande av demokratin i form av att de fria tänkandet främjar samhällets mångfald. En faktisk granskning (utan någon som helst form av vetenskaplig grund) visar att den bistra verkligheten främst döljer bloggar som snarare syftar till att skildra vardagliga öden hos personer som försöker blåsa upp sina ointressanta trivialiteter till något som röner nån form av underhållningsvärde för nära och kära. Självklart är det just det sistnämnda den här bloggen strävar efter att göra! Alla försök till att förändra världen är om inte obefintliga så i alla fall ödmjukt överslätade.

Så välkommen till Sleepless in Seattle, pretentiöst (ja, titeln också) uttryckt en skildring av Uppsalastudents tid på den amerikanska västkusten, i klarspråk en variant av resedagbok, typ. Med packningen utspridd över ett redan flyttbelamrat rumt och ett visum med för kort giltighetstid är frågorna ganska många, några följer här, den första av ganska väsentlig art för själva bloggen:

hur pass sleepless terminen egentligen kommer att bli? Festyra i stil med de från betraktarperspektivet synnerligen lätt alkade och slappa ”intarna” i Uppsala eller en enda lång pluggorgie med crescendo under avslutande tentaveckan? Time will tell…

Hur kommer den typiske amerikanen i staten Washington att vara? Uppgifterna tenderar att alltför ofta gå isär, från rykten om pinsamt dålig klädstil à la svensk 90-tal till att döma ut skön klubbmusik till förmån för förlegad grunge? Något jag bestämt hoppas kunna dementera (?)…

Vem vinner presidentvalet? Platsen är garanterat rätt att vara på när det börjar dra ihop sig i november.

Hur mycket kommer jag fysiskt ha expanderat (ett om skulle kännas bra att klämma in men samtidigt skulle jag nog ta mig vatten över huvudet då) runt midjan när jag morsar på väggen med E-type på Arlandaterminalen?

Utbytesuniversitet Seattle University ligger, enligt färska kartor, hur bra som helst i stan (läs mitt i city) och är samtidigt ett s.k. Jesuit College. Vad i hela friden innebär det i praktiken (problem som biktning/omdöpning/laestadianlärande? )

Som nationalekonom i grunden ( citatet hämtat från vår alltid lika ambitiösa pol.kand-kursare som droppade under ett seminarium i NEK A, ”Som statsvetare i grunden”, härligt med tanke på att de precis avslutat sin första universitetstermin med Statskunskap A) ställer jag mig naturligtvis frågan om inte alternativkostnaden som uppstår under vistelsen i Seattle är för hög? Med andra ord om USA-nöjet överstiger de uteblivna blöta Stockenkvällarna eller hängandet i den slitna och skitiga men mkt gemytliga korridoren? Svar kommer förhoppningsvis rätt snart.

Samt hur sanna är rykten om ständigt regn i Seattle (är valet av studieort med andra ord helt uppåt väggarna?)

Sista frågan: Finns dom!? Ja, husfesterna med den omtalade ölen i pappmuggar och de obskyra lekar som krockar totalt med den amerikanska kyskheten och snarare flirtar med svenska synden?


Jag nöjer mig där, håller tummarna för att uppdatering kommer ske löpande och att samtliga frågorna tillsammans med många andra besvaras innan hemresan…

/G

Då resan inte börjar bjuder jag på bilder från gångna veckan, mkt motorrelaterat blev det.


AC Cobra MK IV ägd av Staffan Hallgren, undertecknads träffavorit. Samtliga bilder finns på http://www.sportbilen.se/index.php?page=bildspel.php?cat=autoros&go=0.

100 % charm, en Volkswagen lyxbuss.

En DeTomaso Pantera, italiensk best med Cleveland V8:a, för övrigt samma modell som Mötley Crues legendariske sångare Vince Neil orsakade en mkt tragisk trafikolycka när han på fyllan tog bilen till spritaffären några hundra meter bort.

Johan Falcks fina Volvo 1800ES, en av Sveriges absolut finaste med garanterat lägst miltal, dryga 600 sedan den lämnade fabriken.

Boxsteravslutning för säsongen.

1 kommentar:

Niklas sa...

Gustaf!

En 88:a flyttade in ditt rum. Hon är blond, liten och oskyldig. Hennes första fråga var.
-Har ni någras speciella regler?
Efter att jag och Hanna funderat en stund svarade vi båda samtidigt.
-NEJ!
Korridoren har aldrig varit mer ren.
Lantz har också anlänt till ett soligt New York. Ironiskt nog samma dag som The Hurricane Gustav nådde den amerikanska sydkusten. Inom kort lovar jag att också göra staterna osäkra. Den 25:e anläder Niklas på La Guarida Airport i en hawaiskjorta.

//Nick