onsdag 29 oktober 2008

Lake Union


En klar och fin dag, men som vanligt ganska disigt; inget Mt Rainier syntes.



Cirka en halvtimmes promenad från vårt näste på gränsen mellan First Hill-Capitol Hill till avgångsplatsen, Lake Union Park, strax nordväst om själva Downtown.


Emma har förmånen att ha både svenskt och amerikanskt medborgarskap.


Smidig lösning alla i storstaden vill ha båt i de relativt lilla vattnet, stapla dem på varandra!


Det var nästan bara vi på båten.


Klassisk stadssilhuett, samma vinkel som en av de första bilderna som publicerades i bloggen och som används som sidhuvud.

Publicerar några bilder från en båttripp på Lake Union, den stora "insjön" som ligger i Seattle, norr om Downtown. Den lilla turistbåten innehöll oss och fem turister samt en mkt pratglad skeppare som varvade klassiska hits i stil med Beach Boys samtidigt som han bjöd på kuriosa om stan. Vi spottade bl.a. huset som användes till inspelningen av rullen "Sleepless i Seattle", som jag ironiskt nog fortfarande inte har sett. Lördagen bjöd i övrigt på helt fantastiskt väder...


Stans mysigaste bostadsområde!


Mkt uppfinningsrikedom bland alla de flytande kåkarna.


The Sunday Ice Cream Cruise kallas turen med den här lilla båten som avgår från Lake Union Park och håller på i upp mot en timme.







Den här charmiga kåken användes vid inspelningen av "Sleepless in Seattle" från 1993 med Tom Hanks och Meg Ryan. Antar att Tom Hanks, som deprimerad änkling stod ute på framsidan och tomt tittade på den mäktiga stadssilhuetten medan påhittige 8-årige sonen slår en signal till radion och berättar hur knäckt farsan är.


Enligt uppgift från dagens pratglade kapten får man hosta upp kring sex-sju miljoner om man vill bo i ett av flytande husen.


Utbrett båtliv!


Bakom pontonplanet skymtas Bill Gates pontonbåt med stor helikopterplatta.

Inga kommentarer: