lördag 29 augusti 2009

Stockholms bästa bilträff?


Rosersbergs slott i bakgrunden. Slottet började byggas redan 1634 och en rad kungligheter har figurerat här under århundranden. Idag ägs det och förvaltas av Statens fastighetsverk och fungerar som hotell och konferens.

Var för sjunde gången på en av Stockholms bästa bilträffar idag, tidningen Automobils Classic Cars i fagra Rosersbergs slottspark norr om Upplands-Väsby. Till skillnad från den genomsnittliga svenska bilträffen nästan inga jänkebilar och raggare, utan mest europeiska nostalgi och sportbilar. Helt i min smak... Här är några av dagens guldkorn.


I vanlig ordning god uppslutning bland Morganägarna.


Den sociala biten av bilhobbyn är det roligaste, att hitta likasinnade tokar som vurmar för nåt lika dumt och materialistiskt som en själv. Själv hittade jag bland annat en annan ungtupp som vurmade lika starkt för Porsche Carrera 3,2 som jag själv. Lär garanterat bli gemensam åkning framöver.


Träffavoriten! En splitterny Ferrari California med ett skönt och avslappnat ägarpar som dödade myten om dryga stekare som typiska Ferrariägare. Mannen var en uppstyrd men avslappnad engelsman, medan hans hustru ekiperat sig i matchande röd-vit dräkt. Och i det lilla baksätet satt familjens dotter i barnstol, så rätt! Såklart det fungerar att åka Ferrari som familjesommarbil, mera sånt och mindre okänsliga sprättar med dåliga fortåkarambitioner.


California-paret uppmärksammas av Automobils Bengt Dieden.


1300 cc-motor i den här moderna och nybyggda Lotus 7-kreationen. Habegäret efter en Caterham 7 har återigen börjat tillta...


Staffans snygga AC Cobra MK IV. En av träffens absoluta guldkorn!


En Koenigsegg CCX väcker alltid ett sus av beundran och känns nästan så ofantligt dyr att den passerat svenska "avundsjuke-zonen". Vi var dock flera som nyfiket diskuterade huruvida det rörde sig om en ägare eller en företagsrepresentant som dök upp med det håriga fartvidundret. Ett klart mäktigt intryck ger dock bilen, även om flera försökte skämta till det och kalla den för "Värsting-Saaben" i och med Koenigseggs och Saabs eventuella samröre.


Det var barnsligt roligt att ställa ut Porschen bland alla andra 911:or mitt framför vackra Rosersbergs slott. Extra roligt att det var här jag upptäckte den för exakt ett år sen.

--> Alla mina bilder från träffen är publicerade på sajten Sportbilen.se. Där finns även länkar till mina två tidigare gallerier från Automobil Classic Cars, en uppsjö med sevärt för den motorfrälste.


Inga kommentarer: