söndag 7 mars 2010

Uppsala på 24 timmar

Karl Oscar iförd nåt oklart i plaggväg från 70-talet. Inhandlat på Myrornas för 60-70-talstemat på fredagens korridorsfest i en Kalmarkorridor. Grymt skoj och lagom att springa förbi Kalmar Nation mitt över gården, stöka lite i källaren och dricka öl.

Hur snyggt som helst med alla nypyntade fönster i Triangeln och Rackarberget. Fönster på min gamla boning – Rackarberget 14. "Men detta är redan så mycket att själva stjärnorna ler." Ur Stig Dagermans "Dagsedlar" från 1954. Jag älskar Uppsala ibland.

GH brunch ägde! Ostig ciabatta och en grymt god bagel med cream cheese och lax. Smoothie, bryggkaffe och en osynlig och smaklöst stor chokladboll på det. Gick loss på 70 spänn nånting, jag skrattade och ville aldrig sluta äta. Besök GH:s helgfika den här terminen, snyggt, fräscht och grymt gott! Och kom i tid som vanligt, öppnar kl 12.

Bästa "dagen efter" på mkt mkt länge. Promenad längs Fyrisån och stadshäng.

Frukost är som bekant viktigaste målet på dagen. Hetväggs-semla på Ofvandahls och bryggkaffe – är och förblir grym kombination att starta dagen med. Självklart var vår vanlige man på plats bakom disken, trevligaste kaféservicen i Uppis!

Inga kommentarer: