torsdag 4 mars 2010

Bildcheck


Hann med en snabbrusch förbi realisationen i bokväg häromdan och fick med mig tre spridda genrer. Total kostnad: 199:–, älska bokrean…!

Ett personporträtt av Fredrik Reinfeldt – kände mig lite pretto, men vem är han egentligen? Slätstruken och välpolerad Täbyfarsa eller gammal extrem liberal!? Hoppas på en något mer nyanserad bild än den snälla skildring media gett av honom.

"Modekompassen för män" av Kings Per Nilsson. Rätt fantasilöst men skoj litteratur att slökolla i. Nilssons gamla blankpolerad bok "Snyggt" är väl en klassiker vid det här laget, en säker studentpresent, precis som det var i mitt fall.

Klas Östergrens "Gangsters". Ett spontanköp, men fick korn på Östergren i ett avsnitt av SVT:s Babel i höstas, skildrar tydligen svenskt jetset-80-tal på ett naturtroget sätt. En period som är lagom långt bort i tiden för att glorifieras tycker jag!
Testchef Micke Johnsson, Nisse Svärd och James Holm framför nya femman. Vi befann oss i trakterna utanför Vällinge, blött och disigt väder, perfekt för skönt softade bilder!

Sista delarna av auto motor & sport nr. 7 gick till tryck idag. Efter en sen kväll på redaktionen häromdan ska det bli befriande skönt att se resultatet från stora testet med nya BMW 5-serie på papper. Ovan anas fotningen av bilarna, plåtade gjorde kompetente James Holm. Erfaren och mångsidig fotograf med som älskar rikligt med fart i sina bilder – särskilt när plåtas bil. Och inte minst en glad och skön prick som inte klagade över en lång och kylig dag ute. Kolla in hans sajt för ett axplock av hans bilder!

Inga kommentarer: