onsdag 24 mars 2010

Testresa till Kall Auto Lodge

Nisse i rött vid Ford Focus RS med uppbackning på parkeringen vid Copperhill i Årebjörnen efter en lång och intensiv dag av utvärdering på Kallsjön. Imorgon blir det faktiskt produktion av de två dagarna när vi sätter slutgiltiga betyg och Nisse skriver artikeltext och jag rotar ordning i bildskörden. Två delvis mkt underhållande bilar i ett av säsongens absolut sista vinterbetonade vintertester.

Slipade rally-esset Patrik Sandell vid våra två testbilar – Ford Focus RS och nya Golf R. Vi lät Sandell, som för närvarande är fabriksförare i Skodas VM-satsande rallyteam, prova båda bilarna i en av handling-banorna tillhörande Kall Auto Lodge på Kallsjön norr om Åre. I vanlig ordning alltid lika skoj att se hur avslappnat ett proffs beter sig bakom ratten. Snabbast? Nr 8 av auto motor & sport har svaret …

En liten dos fjälluft blev det i alla fall. Middag i Åre på Broken efter en lång dag ute på sjön, själv slet jag för fulla muggar bakom kamerorna – medan Nisse med crew höll sig inne i bilarna i full kareta.

X antal hundra miljoner i byggkostnad för Copperhill. Maffig lobby som sig bör.

Nisse riggar vår V-box för acc-mätningar i Focus RS. Teknik på hög nivå!

Testbilarna i Östersund. Härlig stad med klar vildmarkstouch. Frösön var hur fint som helst med sin öppna och samtidigt kuperade terräng. Och Oviksfjällen tydligt synliga.

Inga kommentarer: