måndag 10 november 2008

Pappsen-besök


Hemma hos Tweed i Mill Creek.


Tweed och Emma.


Lemieux Library - biblioteket på Seattle University där jag tillbringat och tillbringar åtskilliga timmar. En stor gråvit koloss enligt mig. Emma och Björn i förgrunden. Troligen en thailändsk utbytesstudent till höger.


Campus, en novemberlördag.


Emma med far utanför oslagbara Yasuko's Teriyaki på James St, vi bor på andra sidan gatan.


Seattle med Space Needle och alla skyskraporna.



Båtresenärer.




Finaste Emma.


Tillbaka nere vid the Sea Front, molnen börjar återigen lägga sig över stan.

Presidenten är utsedd och det blev som "alla" ville, säker lugnast för husfriden här i Seattle i alla fall. Jag tänkte bespara eventuella bloggläsare från utförligare analyser, mediekåren världen över har väl minst sagt hittat alla tänkbara och otänkbara vinklingar.

Det ska dock intressant hur Obamas change faktiskt kommer ta form, när det inte längre hänger på hans superskickliga retorik utan snarare på ett segt politiskt system med tillhörande stelbent verklighet. Hur häftigt det än må vara med den förste svarte presidenten någonsin är jag (efter mitt aktuella rasperspektiv, från Poverty, race & class, på allt här i US) rädd för att eventuella misslyckanden från hans sida kommer att beskyllas hans etniska ursprung. Rasismen i USA är garanterat inte besegrad och kommer, enligt mig och en pessimistisk forskare från Harvard Law School vid namn Derrick Bell (ej att förväxla med brittiske gentlemannen och tillike racingesset Derek Bell) alltid att bestå, om än fluktuera och ta sig i nya former.

Nog med torrt politiskt och sociologiskt prat, till mer konkret fakta så hade Emma och jag hennes stabbe Björn på besök. Pappa Björn välkomnades av den första riktiga ösregns-dagen sen vi kom hit (!) och forecasten såg riktigt ledsam ut för hans tre dagar här. Efter en, om inte deppig, så i alla lätt kritisk frukost på lördagen med spöregn så klarnade det otroligt nog upp och solen tittade fram. Vi gick ner Downtown och åkte på en två och en halvtimmes guidad boat cruise med tillhörande slussning, mkt lyckat arrangemang!

Kvällen innan åkte vi till vår sköna gamla kompis ute i Mill Creek, Tweed, som bjöd på middag. Nästan bäst var nog hennes pickled herring till förrätt, som innebar löksill på crackers (potatis hade varit så tråkigt!) med sourcream med en välblandad Bombay Sapphire-GT...

Inga kommentarer: