tisdag 25 november 2008

Fall Ball & Glögg coming up



Var på the Fall Ball i fredags, en av de större fester universitetet arrangerar under hösten. Merparten var inte oväntat förväntansfulla freshmen som var ute på raggningsjakt, säkert fortfarande upprymda över att inte bo hemma längre. Merparten kommer dessutom från andra stater vilket borde bidra till "charter-beteende".

Mer intressant var dock att se utstyrseln på balstudenterna. En Fall Ball innebär ju i alla fall någon form av mer formell klädsel, och jämfört med den inofficiella skoluniformen bestående badtofflor och luvtröja anade jag en ganska stor skillnad. Inte oväntat ljusårfrån konservativa Uppsala med mörka kostymer och frackar. Musiken bestod till 95% av hiphop och r&b och i princip samtliga gäster shejkade riktigt duktigt. Fick samma motsägelsefulla amerikanska kyskhets-upplevelse som jag anat förut; vissa unga damer körde extremt på temat hud tillsammans med intima danser, kanske ett försök att plocka vuxenpoäng pga. den uteblivna alkholen(?). Kvällen var lyckad, med för mig stor närvaro på dansgolvet, men tillställningen kändes mer studentskiva eller skoldans (själva skoldansen kanske i och för sig försvann samtidigt som termerna skolköket och teckningen avskaffades?)...


Ali.


Nele.


Emma.

Under söndagseftermiddagen inledde Emma och jag tillagandet av upp mot tio liter glögg inför morgondagens glöggfest. Med över 20 confirmed guests på brobryggaren Facebook förväntar vi oss trängsel i vår studio. Receptet från avdankade susning.nu verkar lyckat, smakade av och BIB-rödvinet är inte alls så himla långt ifrån Blossa som i alla fall jag först fruktade.

Avslutar med att lägga en intresseanmälan på en pava Blossa 08!

Inga kommentarer: