måndag 19 april 2010

60-talet är hett...

Yppiga Joan Holloway, spelad av Christina Hendricks, symboliserande för succéserien Mad men. Och en symbol för pågående romantiseringen av 60-talet!

Jag jobbar precis med att färdigställa ett reportage om motorrelaterade klockor inför kommande nummer av auto motor & sport. Utifrån en undersökning vi har kört på automotorsport.se framstår ganska snart att Omega Speedmaster är vansinnigt populär just nu. Den moderna klassikern till ur som för alltid kommer att förknippas med sin närvaro under den första månlandningen 1969 är extra het just nu.

Introducerad redan 1959, men det var under 60-talet den började anlägga sin ikonstatus – Omegas Speedmaster. Och utifrån vår undersökning på automotorsport.se just den klockan du vill ha på handleden i vår.

Såklart den upp-hypade serien Mad men bidragit till rådande sextiotalshysteri. Med all rätt, dramaserien som utspelar sig på en framstående reklambyrå i tidiga sextiotalets New York är så snygg och välgjord att det är svårt att inte falla pladask. Plus att dialog och handling faktiskt fungerar helt okej, till och med riktigt bra i de första säsongerna... Rekommenderas varmt.

Än så länge tre säsonger av serien Mad men, självklart vill vi ha en till! Även om en Prison Break och Lost-effekten lär komma på posten…

Inga kommentarer: