onsdag 9 mars 2011

Uppföljning – Semmelmannen

Foto: Beatrice Lundborg, DN, Semmelmannen in action

Efter Alexandra Kissie Nilssons extra klumpiga beteende med tillhörande mediestorm i förra veckan suckade jag lite lätt (och drygt) över den omåttliga populariteten kring hennes blogg. Vart är vi på väg när en platinablond och läppförstorad nittiotalist med plasthy står för Sveriges näst mest lästa blogg? Ja, efter intellektuella Kenza då.

Desto ljusare känns den här veckan – när en ny bloggprofil hamnar i rampljuset. Semmelmannen! Oberoende och inte minst mkt hemlig har han ätit sig igenom Stockholms semmelutbud och betygsatt.

Det är trekantigt lock som gäller, säger Semmelmannen. Och Söder har de sämsta semlorna istan, med gamla anrika Tösse på förstaplatsen och betryggande nog Xoxo på andraplatsen. Xoxo som ligger ynka tre minuter från där jag bor. Perfekt med en, vad jag hoppas, oberoende testare som inte skyr kalorierna det minsta.
Foto: Gustaf Sjöholm. I december besökte jag Tösse i samband med en uppgift på JMK om Östermalms bästa lussebullar.

Han figurerade bland annat i kvällens ABC, kommer någon röja hans anonymitet? Och eftersom hans bloggande är något säsongsbetonad – hinner han ge sig ut och proväta våfflor lagom till Våffeldagen den 25 mars?
Foto: Gustaf Sjöholm Tösse hade också bland stans allra bästa lussebullar. Undertecknad provåt och konstaterade att de var synnerligen smakrika och inte minst allt annat än torra. Trevligt bemötande!

Inga kommentarer: